Austria konservatiividest ja paremäärmuslastest koosnev valitsus tuli võimule varsti pärast Euroopa rändekriisi lubadustega hoida ära inimeste uus sissevool ning kaotada uute sisserändajate ja pagulaste soodustused, vahendab Reuters.

Oma eelmisel ametikohal integratsiooniministrina juhtis praegune liidukantsler Sebastian Kurz karmi „islamiseaduse” vastuvõtmist 2015. aastal, mis keelas religioossete gruppide välisrahastuse ning kohustas moslemikogukondi olema Austria riigi ja ühiskonna suhtes põhiliselt positiivselt meelestatud.

„Poliitilise islami paralleelühiskondadel ja radikaliseerumistendentsidel ei ole meie maal kohta,” ütles Kurz selle seaduse alusel langetatud valitsuse otsuste kohta antud pressikonverentsil.

8,8 miljoni elanikuga Austrias on umbes 600 000 moslemist elanikku, kellest enamik on türgi päritolu.

„See on alles algus,” lisas paremäärmusliku Vabaduspartei (FPÖ) esimehest asekantsler Heinz-Christian Strache samal pressikonverentsil.

Ministrite sõnul võidakse välisrahastuse vastuvõtmise tõttu Austriast välja saata või ilma viisata jätta kuni 60 imaami, kes kuuluvad Türgi valitsusele lähedasse moslemiorganisatsiooni ATIB.