Nädalakiri Profil kirjutab viitega Iraagi siseministeeriumi dokumendile, et Haider sai oma Iraagi reisi käigus tollaselt presidendilt 5 miljonit dollarit (ligi 60 miljonit krooni).

Austria poliitik külastas Bagdadi mais 2002. Haiderit, kes oli tol ajal Lõuna-Austria Kärnteni liidumaa kuberner, saatis visiidil Iraaki parempoolse FPÖ juhtfiguure Ewald Stadler.

„Kaks härrasmeest said Saddam Husseinilt vastuteenete eest raha summas 5 miljonit dollarit," tsiteerib väljaanne ministeeriumi dokumenti.

Stadler sai 3,75 miljonit ja ülejäänu anti Haiderile, seisab dokumendis, mis avastati Saddami-aegsete sise- ja välisministeeriumis läbiviidud uurimise käigus.

Austria ajakirjanduse teatel on Stadler juba iraaklastelt raha saamise süüdistused tagasi lükanud.

Lisaks teatas Profil eelmisel nädalavahetusel, et Haideril oli Liechtensteini salajastele pangaarvetele peidetu 45 miljonit eurot (üle 704 miljoni krooni).

Sellest alates on Austria meedia palavikuliselt üritanud leida raha päritolu allikat - lisaks Iraagi isevalitseja Saddam Husseinile on viidatud ka Liibüa septembrirevolutsiooni liidrile kolonel Muammar Gaddafile.    

Väljaande arvates võivad need süüdistused veelgi mustata 2008. aastal autoõnnetuses hukkunud Jörg Haideri mainet, kes eluajal esines tihti rahvuslike avalduste ja esitas valitsevale poliitilisele ladvikule korruptsioonisüüdistusi. Tema vastased heitsid talle vastuseks natsimeelsust ette.