Osariigi peaminister John Brumby teatas hommikul, et nõustus keskvalitsuse ettepanekuga tuua piirkonda appi sõjavägi, kes praeguseks on juba kohale jõudnud, vahendab BBC News.

Tuli on hävitanud terveid linnu ning põlengut tiivustavad üha kuumenev ilm ja ettearvamatud tuulepuhangud. Metereoloogide kinnitusel äärmuslikult kuum ilm piirkonnas jätkub - viimastel päevadel on saavutatud rekordilised 47 kuumakraadi.

Lisaks hukkunute arvule näitab tule hävitusjõudu ka tõsiasi, et vähemalt 700 kodu on praeguseks hävinud ja tuhanded majapidamised on ilma elektrita.

Võsapõlengud ei ole Austraalias haruldased, kuid praegune tulemöll on riigi ajaloo kõige surmavam. Senine rekord oli 1983. aastast, mil hukkus 75 inimest.

Politsei: Süütajad saavad mõrvasüüdistuse

Politsei teatas meediale kahtlusest, et mõne tulekolde tekkepõhjuseks on süütamine. Tabamisel ähvardab süütajaid mõrvasüüdistus ja kuni 25 aastat vanglat.

Väidetavalt on kindlaks tehtud vähemalt üks juhtum, kus kellegi kuri käsi on läitnud uuesti koha, mille alles natuke aega varem tuletõrjujad ära kustutasid.