Abbott, kes nimetas Venemaad „riiukukeks“, kutsus president Vladimir Putinit üles hoidma oma vägesid tagasi Ukraina piiri ületamiselt, vastasel juhul muutub ta rahvusvaheliseks heidikuks, vahendab ABC News.

„Just praegu koonduvad Vene väed Ukraina piirile,“ ütles Abbott Sydneys ajakirjanikele. „Kui toimub nende vägede mingisugune liikumine üle piiri, ei ole see humanitaarmissioon, see on sissetung. See on sissetung.“

„Ma tahan öelda väga selgelt, et me töötame tugevamate sanktsioonide suunas,“ hoiatas Abbott. „Nüüd, kui meie personal on allakukkumiskohast lahkunud, nüüd kui meie personal on naasmas Hollandisse pärast operatsiooni Toome Nad Koju suures osas lõpetamist, näete te kindlasti suuremaid sanktsioone Austraalia poolt.“

Abbott ütles, et Venemaa võib edasisi sanktsioone vältida, astudes mitmeid samme.

„Viis suuremaid sanktsioone vältida on Venemaa jaoks peatada see, mis Venemaal paistab ettevalmistamisel olevat, austada Ukraina iseseisvust, lõpetada Ukraina asjadesse sekkumine, lõpetada separatistide toetamine Ukrainas,“ ütles Abbott.

Peaminister teatas, et valitsus püüab toetada Austraalia farmereid ja eksportijaid, keda Venemaa sanktsioonid puudutavad.