Ajaleht The Times kirjutab, et Perthi eeslinnast Hendersonist avastati üle kahesaja surnud iibise, varese, kajaka ja pelikani. Kõik leitud linnud olid surnud või tõmblesid surmaeelsetes krampides.

Lahkamine näitas, et lindude organismis oli kõrgendatud pestitsiidi fentiooni sisaldus. Kõik hukkunud linnud leiti prügimäe lähedalt. Kuid siiani pole teada, kas mürk on seotud nende surmaga või mitte.

Keskkonnakaitse osakonna esindaja rääkis ajalehele The West Australian, et inimeste eludele ohtu pole. Samas paluti kohalikel elanikel igaks juhuks surnud linte mitte puutuda. Surnud linnud saadetakse edasisteks uuringuteks Perthi loomaaeda.

Tegu pole esimese juhtumiga kui Austraalias „sajab" surnud linde. Juulis 2008 hukkus Rohelise mandri läänerannikult 200 kajakat. Lindude hukkumise põhjus pole siiani teada.

Märksa rängem õnnetus juhtud 2007. aastal 725 kilomeetri kaugusel Perthis - toona hukkus ligi 10 000 lindu, kes said fentioonimürgituse.

Fentioon on kemikaal, mida kasutatakse taimede kaitsevahendite tootmisel. Tegu on tugevatoimelise mürgiga, mis on ohtlik nii putukatele kui ka lindudele. Imetajate jaoks on see aga suhteliselt ohutu.