Novembris toimunud Brisbane'i tippkohtumisel osalesid teiste hulgas USA president Barack Obama, Venemaa president Vladimir Putin, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, Hiina president Xi Jinping, India peaminister Narendra Modi, Jaapani peaminister Shinzo Abe, Suurbritannia peaminister David Cameron ja Indoneesia president Joko Widodo, kelle kõigi andmed avaldati, vahendab Guardian.

Austraalia privaatsusvolinikuga võttis ühendust riigi immigratsiooni- ja piirikaitseameti viisateenuste divisjoni direktor ning teatas andmelekkest 2014. aasta 7. novembril ja palus kiiresti nõu.

Austraalia informatsioonivabaduse seaduse alusel välja nõutud e-kirjas öeldakse, et immigratsiooniameti töötaja saatis riigijuhtide isikuandmed kogemata jaanuaris Austraalias toimunud jalgpalli Aasia karikaturniiri kohalikule organiseerimiskomiteele.

„Isikuandmed, mis paljastati, on nimi, sünniaeg, ametinimetus, kodakondsus, passi number, viisa number ja viisa alamklass, mis puudutab 31 riigijuhti (see tähendab peaministreid, presidente ja neile vastavaid), kes osalesid G20 juhtide tippkohtumisel,“ teatas immigratsiooniamet.

Immigratsiooniameti väitel kustutas saaja selle e-kirja ja tühjendas ka kustutatud kirjade kausta.

Immigratsiooniameti töötaja tegi siis ettepaneku, et riigijuhtidele ei antaks nende andmete lekkimisest teada.

„Võttes arvesse, et lekkega seotud riske peetakse väga väikesteks ja tegevust e-kirja edasise leviku piiramiseks, ei pea ma vajalikuks kliente lekkest teavitada,“ öeldakse e-kirjas.

Pole teatas, kas Austraalia immigratsiooniamet lõpuks siiski riigijuhte teavitas.