“Kommersant-Vlast” avaldab sel nädalal oma veebilehel läbi viidud küsitluse tulemused, mille kohaselt 65,59 protsenti lugejaist peab augustit aasta kõige õnnetumaks kuuks. Kaheksa protsendi arvates on õnnetuim oktoober ja 7,53 protsendi arvates jaanuar.

Alates 1991. aastast on Venemaad augustis tabanud mitmed suured õnnetused.

1991. aasta 19-21 augustil toimus Moskvas riigipöördekatse, millega grupp NSVL kõrgeid ametiisikuid üritasid kindlustada oma võimu ning ennetada NL lagunemist.

1998. aasta augustis tabas Venemaad majanduskriis, kui riik keeldus oma võlakohustusi täitmast ning rubla katastroofilisse langusse läks, viies pankrotti arvukalt ettevõtteid, kes olid riigi võlakirjadesse investeerinud.

Vaatlejate hinnangul paiskas kriis riigi majanduse arengus kümme aastat ajas tagasi.

2000. aasta augustis leidis Moskvas Puškini väljaku aluses metroojaamas aset pommiplahvatus, milles sai surma 13 ja haavata üle 100 inimese. Rünnaku korraldajaid, kes olid arvatavalt organiseeritud kuritegevusega seotud isikud, pole seni tabatud.

Mullu augustis läks Barentsi meres põhja ka aatomiallveelaev Kursk ning puhkes tulekahju Moskva uhkuseks peetud Ostankino teletornis, katkestades Moskvas nädalaks tele- ja raadiosaated ning muutes torni kasutuskõlbmatuks.