Scotland Yardi hinnangul oli ööpäevaringne saatkonna valvamine jaanuari lõpuks maksma läinud 3,4 miljonit eurot, 2,7 miljonit sellest politseinike palkadeks ja ülejäänud 700 000 eurot ületundide eest tasumiseks, kirjutab uudisteportaal The Local.

Ecuadori saatkonna pressiesindaja ütles, et "Ecuadori valitsus on mures valvega kaasnevate tohutute kulude pärast Briti maksumaksjale". Nende arvates oleks Suurbritannial mõistlik valve lõpetada ja lasta Assange'il riigist lahkuda.

Julian Paul Assange on Austraalia internetiaktivist ja ajakirjanik, Wikileaksi peatoimetaja. Pärast seda, kui Wikileaks 2010. aasta 28. novembril USA salajaste diplomaatiliste dokumentide avaldamist alustas, avaldasid mõned USA poliitikud arvamust, et Assange tuleks tappa.

Alates 19. juunist varjab mees end Londoni Ecuadori saatkonnas, et vältida väljaandmist Rootsile, kus teda soovitakse üle kuulata seoses väidetavate seksuaalkuritegudega.

Ecuador andis mehele ametlikult asüüli 16. augustil, kuid Suurbritannia keeldus talle riigist lahkumiseks turvalist läbipääsu võimaldamast, mis viis kahe riigi valitsused diplomaatilisse ummikseisu ning jättis Assange'i saatkonda lõksu.

Assange kardab, et Rootsile väljaandmise korral antakse ta üle USA-le, kus Wikileaksi juhti ähvardab kohus ja karm karistus tuhandete Ühendriikide valitsuse saladokumentide lekitamise eest.