Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni OSCE, Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee ja Euroopa parlamendi vaatlejate ühisavalduses on öeldud, et kolmapäevased valimised olid küll „märkimisväärne samm edasi, kuid kõiki Aserbaidžaani võetud rahvusvahelisi kohustusi ei täidetud”.

Valimistel puudus vaatlejate hinnangul poliitiline võitlus ning erinevate poliitiliste vaadete esitlemine. Seega ei vastanud valimised sisuliste ja pluralistlike demokraatlike valimiste põhimõtetele.

Presidendivalimisi jälgis üle 400 OSCE ja teiste organisatsioonide vaatlejat.

Opositsioon boikoteeris valimisi, süüdistades võime Äliyevi oponentide tagakiusamises, meedia suukorvistamises ja avaliku arvamuse küsitluste tulemuste võltsimises.

Opositsioonilise rahvarinde esimees Ali Keremli ütles ajakirjanikele, et ei pea ei valimisi ega valitsust seaduslikeks.

Äliyevi abi Ali Hasanov ütles aga, et opositsioon teadis, et Äliyev võidab valimised ülekaalukalt ja see on põhjus, miks nad ei osalenud. Kui opositsioon tahab olla seaduslik opositsioon, peavad nad Hasanovi sõnul valimistel osalema.

Kõik kuus lisaks Äliyevile osalenud kandidaati jäid temast kaugele maha, teiseks jäänud İqbal Ağazadä sai vaid 2,78 protsenti häältest.