Üritusel, mis toimus neljapäeval, jäi videosse vahejuhtum, kus toorist parlamendiliige Mark Field sunnib naismeeleavaldajat jõuliselt ruumist lahkuma, vahendab uudistekanal The Guardian.

Tegemist oli Greenpeace'i meeleavaldajaga, kes tungis koos kaasvõitlejatega Londoni linnapea ametlikku residentsi ajal, mil rahandusminister Philip Hammond hakkas seal kõnet pidama.

Juhtunut uurib ka politsei, ent kellelegi ei ole esitatud süüdistust. „Meid šokeeris, et saadikuametisse valitud isik ründas üht rahumeelset protestijat," märkis Greenpeace'i Suurbritannia haru juhtunu järel.

Opositsioon nõudis „Fieldi ametist eemaldamist või lahtilaskmist seoses vägivaldse käitumisega" ning peaminister Theresa May nõustus sellega, eemaldades mehe ametikohalt veel reede õhtul.

Field vabandas protestija ees, aga ka põhjendas oma jõulisust. „Ma kahetsen seda juhtumit sügavalt ning vabandan asjasse puutuva naisterahva ees tema haaramise pärast, ent praeguses õhustikus tundsin ma, et pean tegutsema otsusekindlalt, et välistada oht juures viibinud isikute turvalisusele,“ ütles ta.

May pressiesindaja sõnul nägi peaminister reedel videot ja pidas seda väga murettekitavaks. „Tema (Fieldi -toim) volitused ministrina peatatakse uurimiste ajaks,“ ütles ta.