Testid peavad kindlaks tegema, kas Lubjanka metroojaamas lasi end tõepoolest õhku Dagestani Balahhani asulast pärit õpetajanna Marjam Šaripova, vahendab Lenta.ru.

Moskva õiguskaitseorganid kinnitavad, et mõlemad enesetaputerroristid saabusid Venemaa pealinna bussiga Dagestanist Kizljarist. Šaripova isa Rassul Magomedov väidab aga, et tema tütar oli veel terroriakti eelõhtul, 28. märtsil Dagestani pealinnas Mahhatškalas.

Teadete kohaselt töötas Šaripova informaatikaõpetajana samas koolis, kus töötasid ka tema vanemad. Isa sõnul oli Marjam haritud neiu ja vaatamata jumalakartlikkusele, ei väljendanud ta kunagi äärmuslikke ideid. Magomedovi sõnul polnud tema tütrel mingeid probleeme.

Lisaks rääkis Magomedov, et kodukülas levisid kuulujutud, nagu oleks Marjam olnud kohaliku grupeeringu juhi Magomedali Vagabovi naine. Magomedov neid kuulujutte enese sõnul ei uskunud.

Magomedov pöördus prokuratuuri poole 2. aprillil ja ütles, et tundis fotol ära ühe enesetaputerroristi, kes on tema tütar, 1982. aastal sündinud Marjam Šaripova. Ajaleht Kavkazski Uzel teatab, et Magomedovite perekonna lapsed registreeriti Šaripoviteks vanaisa auks.