The New York Times kirjutab, et 16-aastane neegripoiss ründas erihariduse ja muusikateraapia spetsialisti Todd R. Henry klassiruumis. Nooruk peeti sündmuskohal kinni, pedagoog suri haiglas talle terariistaga tekitatud ohtratesse lõikehaavadesse.   

Intsident toimus Texase osariigis Dallasest 145 kilomeetri kaugusel lõunas Tyleri linnakese kohalikus õppeasutuses.

John Tyleri-nimelise keskkooli esindaja selgitas ajakirjanikele, et veretööl polnud mingit seost noortejõukude tegevusega, samuti polnud sellel rassilist alatooni, tegu olevat lihtsalt üksiku õpilase „spontaanse aktiga".

52-aastane Henry tegeles selles koolis lapsinvaliidide ja probleemse käitumisega õpilastega. Enne Tyleri kooli töötas mees vanglas ja erivajadustega lastega.   

Associated Press lisab, et Henryle oli ka varem töö käigus traumasid tekitatud: hiljuti oli ta koolis toimunud kakluse lahutamise ajal saanud õlatrauma ning pidi seetõttu minema operatsioonile.

Teada on tõik, et Henry pussitamise ajal viibisid klassiruumis ka kaks õpilast ja pedagoogi abi - just temal õnnestus ründaja kinni võtta ja võimudele üle anda.

Politsei üritab selgitada välja kuriteo motiive, kuna klassis polnud häirivaid elemente ja midagi, mis oleks noorukit sellisele sammule ajanud.