Suurbritannia ringhäälingu BBC teatel tuli Iisraeli kõrge diplomaadi kommentaar pärast seda kui Venemaa president oli teatanud hoopis vastupidist.

„Mu Iisraeli kolleegid ütlesid mulle, et nad ei kavatse seda (rünnakut) teha, ja ma usaldan neid," oli Medvedev lausunud.

Ayalon teatas aga vastuseks, et „kindlaid garantiisid", et Iisrael ei astu Iraani suhtes sõjalisi samme „pole".

„Ma arvan, kogu austuse juures, et Vene presidendil pole volitusi Iisraeli nimel rääkida ja kindlasti pole me seda võimalust (Iraani tuumaobjektide pihta raketilöögi andmist) päevakorrast maha võtnud," rõhutas asevälisminister.

Juudiriigi liidrid on pidevalt rääkinud sõjalise jõu kasutamisest kui ühest võimalusest Iraanist lähtuva „tuumaohuga" tegelemisel. Seda kinnitas ka üks armeejuhte kindralleitnant Gabriel „Gabi" Ashkenazi, kes ütles Iisraeli armeeraadiole, et neil on „õigus kaitsta end ja kõik variandid on laual".

Poola-USA politoloog Zbigniew Brzeziński

Samas on Poola päritolu USA tuntud politoloog ja endine julgeolekunõunik Zbigniew Brzeziński (töötas aastatel 1977 kuni 1981 president James „Jimmy" Carteri administratsioonis) seda meelt, et USA peaksid kaaluma jõu kasutamist takistamaks Iisraeli lennukeid Iraani võimalikul ründamisel.

„Nad peavad lendama läbi meie poolt kontrollitava Iraagi õhuruumi. Kas me tõesti kavatseme istuda kohapeal ja seda lihtsalt pealt vaadata," oli Brzeziński ärritunud Daily Beastile antud intervjuus.

Iisraeli peaminister soovib rahu