Läänemere põhja mööda kulgema hakkav torujuhe hakkab tulevikus ühendama Venemaa Leningradi oblastit ja Saksamaad.

Mõjuka vene ajalehe Kommersant andmetel on Saksa armee pahameele põhjuseks tõik, et Nord Stream hakkab liiga lähedalt mööduma Rügeni saarest, mida sakslased õppepolügoonina kasutavad.

Jaanuari 2007 juhtis samale asjaolule tähelepanu ka Kielis paikneva Saksamaa põhjaringkonna juhtkond.  

Firma, mis opereerib Nord Streami projekti, kinnitas, et kaitseministeerium on tõepoolest esitanud järelpärimise ja veenis ajakirjanikke, et üritatakse leida kõiki pooli rahuldav tulemus.  

Võimalik, et Bundeswehri nõudmine tuleb arutlusele ka Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ametliku Venemaa visiidi käigus.

Kuid Kommersant pöörab tähelepanu ka sellele, et torujuhtme projekti realiseerimise vastu on viimasel ajal negatiivsete kokkuvõtete avaldamisega välja astunud ka teised riigid nagu Poola, Eesti ja Leedu viitavad enamjaolt keskkonnariskidele.

Nord Streami rajamise tingimuste järgi peab iga riik, mis omab väljapääsu Läänemerele, peab andma enne 2009. aasta lõppu omapoolse loa gaasijuhtme ehituseks.

Toru hakkab kulgema Teise maailmasõja aegsete keemiarelvade matmispaikade läheduses, kuid Gazprom on korduvalt märkinud, et Nord Streami näol keskkonnale mingit ohtu ei ole.