Infoagentuuri Interfax teatel on Vene õhudessantvägede ülem kindralleitnant Valeri Jevtuhhovitš erru saatmise ametlikuks põhjuseks teenistusaastate täis tiksumine.

Mees sai 17. aprillil 55-aastaseks, mis on tema ametis maksimaalne vanus. Siiski on Vene sõjaväes mitmeid väeliikide juht, kes ületavad aastatelt Jevtuhhovitsit.

Jevtuhhovitš asus dessantväelasi juhtima alles 2007. aastal. Ajutiselt hakkab tema kohustusi täitma VDV staabiülem kindralleitnant Nikolai Ignatov.

Ametlikult kuulutatakse uus siniste barettide ülem välja pärast 9. mail peetavaid Teise maailmasõja (Venemaal käibel rohkem Suure Isamaasõja termin) pidustusi.

Õhudessantväelaste päeva tähistamine Moskvas

Ajakirjanikele sai teatavaks, et suurima tõenäosusega saab uueks dessantnikute ülemaks seesamune Ignatov või praegune relvajõudude lahingulise ettevalmistuse ja teenistuse peavalitsuse ülem kindralleitnant Vladimir Šamanov.  

Viimane sai tuntuks kui oli Teise Tšetšeenia sõja ajal ühinenud väegrupeeringu läänesuuna juhataja. Aastatel 2001-2004 oli ta Uljanovski oblasti kuberner.

Alles hiljuti vabastas Medvedev ametist armee peakindralstaabi luure peavalitsuse (GRU) ülema armeekindral Valentin Korabelnikovi. Väidetavalt oli selle põhjuseks kindraliga tema võimukärbete üle puhkenud tüli.