Haigla kuulutas Sharoni seisundi neljapäeval väga kriitiliseks. Ta on otseses surmaohus ning teised sellises seisundis patsiendid ei oleks haigla teatel niigi kaua vastu pidanud, vahendab Jerusalem Post.

Sharoni perekond on haiglasse kogunenud. Pojad Omri ja Gilad on olnud isa voodi juures alates 1. jaanuarist, kui tema seisund halvenes.

Sharoni elutähtsad organid on üles öelnud, sealhulgas neerud ja kopsud. Vererõhk ja pulss, mis muutusid esmaspäeval normaalseks, võtsid neljapäeval taas pöörde halvemuse poole.

Haigla juurde on kogunenud meedia esindajad üle maailma, et teatada Sharoni surmast, kui see kätte jõuab. Politsei ajas eemale fotograafe ja takistas neil Sharoni perekonna pildistamist.

Sharoni karjäär lõppes 2006. aastal, kui ta sai halvava rabanduse, mis oli kuu aja jooksul teine. Alates sellest on ta olnud koomas ja elanud elu toetavate aparaatide toel.

Sheba meditsiinikeskuse direktor Zeev Rotstein ütles esmaspäeval, et Sharoni elu võib päästa ainult ime.

Kui Sharon sureb, korraldab Iisraeli peaministri büroo riiklikud matused. Sinna oodatakse praegusi ja endisi maailma riigijuhte. Sharon maetakse tema Negevi kõrbes asuvasse rantšosse 2000. aastal surnud naise Lily kõrvale.