Chávezi vähktõve kohta on esitatud erinevaid andmeid, kuid ametlikud allikad kinnitavad, et 57-aastase presidendi tervis paraneb iga päevaga pärast kolme või nelja kemoteraapiakuuri Kuubas, vahendab RIA Novosti.

Intervjuus Mehhiko väljaandele Milenio Semanal oli Navarrete, kes oli Chávezi ihuarst Venezuelas, oma ennustustes üsna pessimistlik.

„Kui ma seda ütlen, tähendab see, et tal ei ole jäänud rohkem kui kaks aastat,“ ütles Navarrete, kes ravis Chávezit alates 2002. aastast kuni hiljutise ajani. „Tuginedes tema perekonnalt saadud informatsioonile, on Chávezil vaagnavähk ehk sarkoom ning sellepärast saabki ta nii agressiivset kemoteraapiat.“

Venezuela president kinnitas laupäeval rahvale, et tema tervis on pärast kriisi neli kuud tagasi paranemas. „Jumal tänatud, ma olen elus ja terve ning jalul.“

Navarrete sõnul oli otsus korraldada Venezuela presidendivalimised enneaegselt järgmise aasta oktoobris traditsioonilise detsembri asemel seotud Chávezi viletsa tervisega ja ambitsiooniga võimule jääda.

Navarrete sõnul on Chávez väga umbusklik. „Nüüd usaldab ta ainult Kuuba arste,“ ütles Navarrete ja lisas, et Chávezil oli ka puhtusemaania, ta jõi lugematuid tasse kohvi päevas ning suitsetas närvide rahustamiseks.

Venezuela president eelistas Navarrete sõnul töötada öösiti ja talle meeldisid lihtsad interjöörid. „Chávez on väga puhas mees, kes paneb tähele detaile, ja on väga otsekohene,“ ütles arst.