Ta märkis, et Mashadovi jőud on nőus läbirääkimistel üldse mitte puudutama Tšetšeenia tulevast staatust.

Arsanov ütles intervjuus ajalehele Moskovskije Novosti: "Me oleme rahu saavutamiseks tegema olulisi järeleandmisi, vőib-olla isegi suuremaid kui ootab Venemaa."

Asepresidendi sőnul tehakse praegu katseid korraldada läbirääkimisi. Ta lisas, et Venemaal tegelevad sellega "kőige erinevamad, tuntud ja vähemtuntud inimesed".

Deklareerides, et läbirääkimiste objektiks peab saama üks peamine küsimus - lahingutegevuse peatamine, ütles Arsanov, et "me oleme suutelised kontrollima vőetud kohustuste täitmist kőigi vabariigis olevate reaalsete jőududega".

Vastates selle kohta, kas Mashadovile alluvad jőud saavad kontrollida välikomanöre Šamil Bassajevit, Hattabi ja Ruslan Gelajevit, ütles Arsanov, et "sőda tuleb lőpetada mis tahes viisil" ning igaüks, kes sellele vastu tegutseb, kuulub hävitamisele". "Meil jätkub jőudusid ja vahendeid mőjutamaks nii Bassajevit, Hattabi kui ka ükskőik keda," kinnitas Arsanov.

Ta teatas, et president Mashadov on otsustanud pärast lahingutegevuse lőpetamist tagasi astuda. "Tšetšeenia elanikel on vőimalus valida uus juhtkond," märkis 1997. aastal asepresidendiks valitud Arsanov.