Keskvalmiskomisjoni informatsiooni kohaselt jäi tema peamine rivaal, endine välisminister Raffi Ovannisjan 36,75 protsendiga kaugele maha, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Valimisaktiivsus kerkis 60 protsendini.

Ka enamik valimiseelseid arvamusküsitlusi prognoosis 59-aastasele Karabahhi sõja veteranile Sargsjanile kindlat võitu. Opositsioon on killustunud ega pole suutnud ühe tugeva kandidaadi taha koonduda. Ekspeaminister Hrant Bagratjan ja nõukogudeaegne dissident Paruir Hairikjan said ennustatud kolmeprotsendilise toetuse.

Valimised oleks tulnud peaaegu edasi lükata, sest 31. jaanuaril tulistati Jerevanis oma koduukse juures Hairikjani, kes sai õlast haavata ja viidi haiglasse. Ta otsustas aga võtta konstitutsioonikohtust tagasi taotluse presidendivalimiste edasilükkamiseks.

Kampaania keerles populistlike lubaduste nagu vaesusega võitlemise ja töökohtade loomise ümber. Viimasel kahel kümnendil on riigist lahkunud umbes miljon armeenlast. Samuti on üheks peateemaks olnud vinduvad vaidlused läänenaabri Türgi ja idanaabri Aserbaidžaaniga

Armeenia võimud loodavad, et erinevalt 2008. aasta presidendivalimistest, kui kokkupõrgetes sai surma kümme inimest, mööduvad seekordsed valimised rahulikult. Need on proovikiviks Armeenia demokraatlikkusele ja annavad aimu Jerevani väljavaadetest tihendada suhteid Euroopaga.