„Meie diplomaatia saavutas suure võidu. Rahvusvaheline kogukond on selgelt fikseerinud, et Aserbaidžaani-Türgi tandem sõdib Artsahhi ja Armeenia vastu terroristidest palgasõdurite abil,” kirjutas Pašinjan Facebookis, vahendab Interfax. „Artsahh, Armeenia ja armeenia rahvas võitlevad ülemaailmse julgeoleku nimel.”

Interfax väidab oma allikale Jerevanis viidates, et Aserbaidžaani poolel sõdib umbes 3000 palgasõdurit.

„Türgi saatis Süüriast Idlibist ja Afrinist Aserbaidžaani vähemalt 2000-3000 palgasõdurit oma kontrolli all olevate türkmeenide üksuste hulgast, kes viibisid ka Liibüas,” ütles allikas Interfaxile. „Peamiselt on need sõjaväestatud Türgi-meelse grupeeringu Sultan Murad ja teiste turgi natsionalismi kalduvate grupeeringute liikmed.”

Interfaxi allika sõnul toodi palgasõdurid regiooni Türgi ja Aserbaidžaani transpordilennukitega ning igaühele lubati palka 1800-2000 dollarit. Palgasõdurite kohale toimetamise ja nende tegevuse koordineerimisega tegeleb väidetavalt Türgi kaitseministeeriumi haldusteenuste osakonna juhataja, lennuväe kindralmajor Göksel Kahya, kes külastas Aserbaidžaani augustis Türgi kõrgetasemelise delegatsiooni koosseisus.

Varem teatas Süüria ja Liibüa ebaseaduslike relvaformeeringute paiskamisest Mägi-Karabahhi konfliktitsooni ka Venemaa välisministeerium.