Loughneri Arizonas asuva kodu läbiotsimine andis aga vähe vastuseid, mis sundis meest kuue inimese surma ja 14 haavata saamisega lõppenud veresauna korraldama, teatab Associated Press.

40-aastane Giffords on pärast lühikese maa pealt pähe tulistamise Tucsoni haiglas intensiivravi osakonnas. Arstide sõnul on ta korduvalt reageerinud käsklustele liigutada sõrmi, mis annab lootust, et Giffords võib ellu jääda.

Süüdistuses on öeldud, et Loughneril oli Giffordsiga varasem kontakt. Loughner oli saanud Giffordsilt kirja, milles viimane tänas teda osalemise eest üritusel „Kongress sinu tänavanurgal” 2007. aastal ühes Tucsoni kaubanduskeskuses.

Loughneri kodu läbiotsimisel leiti seifist ümbrik, milles olid sõnad „Ma plaanisin ette”, „oma mõrva” ja nimi „Giffords” ning Loughneri allkiri.

Uurimisele lähedal seisev ametnik ütles pühapäeval, et kohalikud võimud otsivad võimalikku sidet Loughneri ja internetilehega American Renaissance, mida tuntakse valge rassi ülemuslikkust ja immigrantidevastasust kuulutava retoorika järgi.

Koos vanematega elanud Loughner visati hiljuti häiriva käitumise eest kolledžist välja ning talle öeldi, et võib naasta alles siis, kui vaimse tervise spetsialist kinnitab, et ta pole ohtlik enesele ega teistele.

Politsei teatel ostis Loughner rünnakus kasutatud Glocki püstoli Tucsoni sporditarvete kaubamajast novembris.