Argentina siseministeerium teatas, et Williamsonil kästi Argentinast lahkuda, sest ta ei teatanud immigratsioonidokumentides töötamisest vaimuliku seminari direktorina ning seetõttu, et tema seisukohad holokausti kohta solvavad üdini Argentina ühiskonda, juudikogukonda ja kogu inimkonda, eitades ajaloolist tõde, vahendab Associated Press.

Kuigi Williamson on elanud Argentinas alates 2003. aastast, teatas valitsuse usuasjade sekretär Guillermo Oliveri, et immigratsiooniametnikud avastasid alles nüüd, et ta ei teatanud töökoha vahetamisest.

Oliveri kinnitas siiski, et holokausti eitamise skandaal mängis pearolli. „Ma olen absoluutselt nõus meie riigis elava mehe väljasaatmisega pärast tema avaldusi ühe suurima inimliku tragöödia kohta,” ütles Oliveri.

Argentina enam kui 200 000 liikmeline juudikogukond on Ladina-Ameerika suurim.

Juutide laimuvastase liiga andmetel deklareeris Williamson 1989. aastal oma kõnes, et „juudid mõtlesid välja holokausti, protestandid saavad oma käsud kuradilt ja Vatikan on müünud oma hinge liberalismile”.

„Mitte ühtegi juuti ei tapetud gaasikambrites. See kõik on vale, vale, vale,” ütles Williamson juudiorganisatsiooni teatel Kanada Québeci provintsis, Sherbrooke’i Notre-Dame-de-Lourdes’i kirikus peetud kõnes.

Williamson olevat kinnitanud, et „juudid mõtlesid holokausti välja selleks, et me lömitaksime põlvili nende ees ja kiidaksime heaks nende uue Iisraeli riigi”.