Kui ajakirjanikud Arafatilt tema Läänekalda Ram Allah’ peakorteris küsisid, kas ta tahab pühadeks Jeesuse sünnilinna sõita, vastas Arafat: “Ma loodan seda. Te teate, et ma ei lasknud kunagi seda võimalust mööda, kuni nad (Iisrael) selle kompleksi siin sisse piirasid.”

Iisraeli valitsus ei näe mingit põhjust muuta poliitikat, mille kohaselt Arafat võib oma peakorterist lahkuda, kuid talle ei garanteerita tagasipöördumise võimalust, ütles kõrgem juudiriigi ametnik Reutersile.

Iisrael on Arafatti Ram Allah’s kinni pidanud juba ligi kaks aastat, süüdistades teda palestiinlaste vägivallale õhutamises. Arafat tõrjub süüdistusi.

Kuni 2001. aastani käis islamiusku Arafat igal aastal Petlemma jõulumissal, sestsaadik kui linn 1995. aastal palestiinlaste võimu alla anti. Iisraeli 2001. aasta otsus teda takistada tõi kaasa terava rahvusvahelise hukkamõistu, kuid mullu põhjustas sama poliitika jätkumine juba tunduvalt vaiksemaid proteste.

Iisrael on oma ähvardusi Arafati aadressil veelgi teravdanud, septembris tegi juudiriigi julgeolekukabinet otsuse ta “kõrvaldada”, kuigi peaminister Ariel Sharon on kinnitanud, et Iisraelil pole plaanis Arafatti tappa.