"Ma olen sellest tugevasti häiritud. Mida me peame nüüd niimoodi mõtlema," ütles Suha Arafat.

Naine lisas, et tema ise ei süüdistanud kedagi mehe surmas, vahendab BNS.

Arafati surma uurinud palestiinlaste meeskond ja tema nõbu väljendasid varem päeval kahtlust seoses Prantsuse ekspertide järeldustega, mille kohaselt suri Palestiina endine liider loomulikku surma.

"Meil on vaja seda raportit uurida. Me ei saa võtta selle suhtes seisukohta enne, kui oleme seda lähemalt vaadanud," ütles Tawfiq Tirawi, kes juhtis Palestiina Omavalitsuse juurdlust Arafati surma asjaolude kohta.

Arafati nõbu Nasser al-Qidwa ütles samuti, et ei ole veel aruannet näinud. "Kuid põhimõtteliselt peaks igasugune uus aruanne toetama esimest meditsiinilist raportit tema surma kohta."

Arafat suri 75-aastasena 2004. aasta 11. novembril Prantsusmaal, ametlikuks surma põhjuseks nimetati ulatuslikku insulti.

2012. aasta novembris kaevati Arafati säilmed üles ning nende juurest võetud proovid jagati ära Šveitsi ja Vene ekspertide ning Arafati lese palvel tegutseva Prantsuse uurimisrühma vahel.

Prantsuse ekspertide järeldused erinevad märgatavalt Šveitsi teadlaste omadest, kes teatasid novembris, et nende uuringud toetavad mõneti väiteid, nagu oleks Arafat võinud surra polooniumimürgitusse.