“On aeg muutusteks ja reformideks. Kutsun reformima kõiki meie administratiivseid, valitsus- ja julgeolekujõude. Lubage soovitada kiireid ettevalmistusi valimisteks,” ütles Arafat Palestiina Seadusandliku Nõukogu eriistungil Ram Allah’ linnas.

“Kui tehti vigu, siis olen süüdi mina… Me vajame praegu hädasti oma poliitika ja plaanide ümberhindamist, et oma vigu heaks teha ja korrigeerida oma liikumist iseseisvuse poole,” jätkas ta.

Millal valimised toimuda võivad, jättis Arafat täpsustamata.

Arafati saavutused reformide alal võivad osutuda otsustavaks, sest Iisraeli peaminister Ariel Sharon on öelnud, et jätkab rahukõnelusi ainult siis, kui Palestiina juhtkonda reformitakse.

Arafati kõne oli vastuseks palestiinlaste ning USA nõudmistele omavalitsust reformida, et lõpetada selles aastaid kestnud korruptsioon ja ebaefektiivsus.

Trotslikus kõnes kritiseeris Arafat ka Iisraeli sõjalisi aktsioone palestiinlaste ülestõusu mahasurumiseks ning tõotas, et palestiinlaste võitlus iseseisva riigi nimel jätkub.

Iisrael tahtis lõhkuda palestiinlastega sõlmitud ajutisi rahulepinguid, väitis Arafat, kinnitades, et ta ise püüab endiselt alalist rahulepet saavutada.

“Nad on püüdnud rahulepinguid hävitada. Nad proovisid sõjalist lahendust oma okupatsioonivägedega,” rääkis Arafat parlamendiistungil Ram Allah’s.

“Rahu oli ja jääb ka edaspidi meie strateegiliseks valikuks ja me ei loobu sellest,” lisas ta.

Palestiinlaste tahe ei murdu, ütles Arafat.

“Meie unistuseks on tõeline vabadus ja täielik iseseisvus Palestiina riigis, mille pealinn on Jeruusalemm. Ükskõik, kas see kellelegi meeldib või mitte, see on meie siht,” kuulutas ta.