“Ma olen Palestiina sõdur… Ma kasutan relva, ja mitte ainult iseenda kaitseks, vaid kaitsmaks iga palestiina last, naist ja meest ning kaitsmaks Palestiina eksistentsi,” kuulutas Arafat usutluses Reutersile ja osutas oma kuulipildujale.

“Surra märtrina? Jah, kas on Palestiinas üldse kedagi, kes ei unistaks märtrisurmast?” küsis ta oma rünnakutest räsitud Ram Allah’ peakorteris.

Arafati sõnul eiras Iisraeli USA ja kogu ülejäänud maailma arvamust, kui ta pärast 19. augusti suitsiidirünnakuid Jeruusalemmas otsustas tema kui rahuprotsessi takistava teguri “kõrvaldada”.

Endine sissiliider juhtis tähelepanu sadadele tuhandetele palestiinlastele ja araablastele, kes seepeale tema poolt meelt avaldama kogunesid ja oma viha väljendasid.

Samas leidis Arafat, et suuremat tähelepanu ei tasu pöörata USA vetole ÜRO Julgeolekunõukogus, millega lükati tagasi Iisraeli otsust tauniv resolutsioon. “See ei olnud esimene veto palestiinlaste vastu ega jää ka viimaseks,” nentis ta.

USA sõnul ei toetatud resolutsioonikava seetõttu, et selles mõistetud hukka Iisraeli ründavaid palestiina äärmusrühmitusi. Ühendriigid on endiselt Arafati tapmise ja maalt väljasaatmise vastu, kinnitasid ametiisikud.

Palestiina ametnikud aga kardavad oma sõnul, et Iisraeli liidrid näevad SA vetos luba Arafat tappa.