Kabinetiliikmete arv on vähenenud 21-lt 19-le ja valitsuses on neli uut liiget, ütlesid Omavalitsuse ametnikud Jordani läänekaldalt Ram Allah’st.

Arafat luges uue valitsuse koosseisu ette oma Ram Allah’ peakorterist tehtud telepöördumises ja veel teisipäeval esitatakse see heakskiitmiseks Palestiina seadusandlikule nõukogule (PLC).

Eelmine valitsus astus tagasi septembris, sest haistis kaotust reformimeelse ja valitsuse tegevust kritiseerinud PLC umbushääletusel.

Kui PLC uue valitsuse tuleval nädalal heaks kiidab, on see ametis 20. jaanuarile kavandatud parlamendi- ja presidendivalimisteni.

Arafat ütles kõnes, et palestiina vastuseis Iisraeli okupatsioonile ei tähenda, et ollakse Iisraeli eksistentsi vastu.

“Seega me sirutame käe lepituseks teie poole ja ulatame teile õlipuuoksa, et jätkata teekonda, mida me alustasime Madridis ja Oslos,” lausus Arafat 1993. aasta ajutiste rahulepeteni viinud kohtumistele viidates.

Palestiina rahuläbirääkimiste juht Saeb Erekat ütles, et valitsuse “programm põhineb reformidel”.

USA ja Iisrael on nõudnud Palestiina võimudelt demokraatia- ja julgeolekureforme ning uut juhtkonda, mis president George W. Bushi sõnul ei oleks “terrorist määritud”.

Teisipäeval teatavaks tehtud valitsuses on uus tervishoiu, sise-, justiits- ja vanglaasjade minister. Ühele Palestiina Vabastusorganisatsiooni täitevkomiteesse nimetatud ametnik võrdsustati ministriga.

Hoopis ära on kaotatud tsiviilasjade, noorsoo- ja spordi ning telekommunikatsiooniministri kohad.