“Nad (iisraellased) hoogustavad sõjalisi rünnakuid kõikjal Gaza sektoris ja Läänekaldal,” ütles Arafat Reutersile.

Kui talt küsiti, kas Sharon püüab teda kukutada, vastas Arafat: “Mitte mind üksi — mind ja Palestiina Omavalitsust.”

Sharoni pressiesindaja Raanan Gissin tõrjus Arafati süüdistusi. “Me ei taha Arafatti kukutada. Me ei taha Palestiina Omavalitsust kukutada. Me tahame peatada terrorismi — see on kõik.”

Iisrael karistas esmaspäeval ja teisipäeval Palestiinat õhurünnakutega nädalavahetusel Jeruusalemmas ja Haifas toimunud suitsiiidirünnakute eest, milles hukkus 25 inimest.

USA ja Iisrael nõuavad, et Arafat lõpetaks suitsiidirünnakute taga olevate äärmusrühmituste tegevuse ja võtaks rünnakute korraldajad kinni.

Arafat ütles kolmapäeval USA telekanalile ABC, et Palestiina julgeolekujõud on suitsiidirünnakute järel vahistanud 130 sissi.

Sharon leidis aga, et senised vahistamised on lihtsalt hämamine — kinni on võetud väiksemad tegelased, aga tõsised tegijad viibivad alles vabaduses.

Iisraeli välisminister Shimon Peres soovitas Arafatil kiirustada Iisraeli-vastaste suitsiidirünnakute korraldajate vahistamisega. Peres ütles, et Arafat helistas talle ja ütles, et ei saa Iisraeli õhurünnakute tõttu viia läbi vahistamisi, mida Iisraeli ja USA nõuavad, sest rünnakud takistavad Palestiina julgeolekujõudude liikumist.

“Mina ütlesin talle, et Palestiina Omavalitsuse suurim probleem on usaldusväärsus, sest selle tase on hetkel väga madal,” lausus Peres. Ta lisas, et Iisrael esitas Arafatile nimekirja 36 isikust, kelle vahistamist oodatakse. “Ma üritasin talle selgeks teha, et see oleks parim samm vaherahu saavutamiseks.”