Arafat esitas rahuüleskutse Iisraeli presidendile Moshe Katsevile reedel päikeseloojanguga algava juutide uue aasta puhul.

“Me palume sel puhul jumalat, et ta võimaldaks meil teha ausat koostööd, et luua alus õiglasele, kestvale ja üleüldisele rahule ning saavutada ajalooline leppimine, mida ihkab nii iisraeli kui palestiina rahvas,” seisis Arafati läkituses.

“Kuid ärgem pelgalt soovigem, avagem meie rahvaste ajaloos uus peatükk, terrorismi, vägivalla, tapmiste, lammutamiste, puude väljajuurimise ja okupatsioonita peatükk.”

Iisraeli välisministeeriumi asedirektor Gideon Meir nimetas aga sõnumit “osaks Yasser Arafati tavalisest propagandistlikust käitumisest” ja ütles, et Iisrael “ei usu ühtki selle mehe suust tulevat sõna”.

Arafati rahuüleskutse ei olnud esimene. Esmaspäeval kinnitas ta, et on võtnud endale kohustuseks saavutada Iisraeliga täielik vaherahu. Seejuures esitas ta aga tingimusi, mis Iisrael oli juba varem tagasi lükanud.

Iisrael ja USA peavad Arafatti Lähis-Ida rahuprotsessi takistavaks teguriks ja teda püütakse isoleerida. Septembri algul ähvardas Iisraeli valitsus koguni Arafati “kõrvaldada”, kuid vallandas rahvusvahelise pahameele, millest ei jäänud kõrvale isegi Ameerika Ühendriigid.