“Kutsun rahvusvahelist üldsust peatama meie rahva vastu suunatud agressioon, sõjaline kallaletung, tapmine,” sõnas Arafat inglise keeles Reutersi televisioonile.

“Me marsime üheskoos, kuni keegi meie lastest heiskab Palestiina lipu Jeruusalemma kirikute ja mošeede üle,” sõnas Arafat lisas ta araabia keeles, süüdistades Iisraeli “terroristlikes, rassistlikes aktsioonides”, mille toimepanekuks juudid kasutavad “kõiksugu Ameerika relvi”.

Iisraeli väed tungisid Arafati peakorterisse reedel, kui peaminister Ariel Sharon oli palestiinlaste liidri kuulutanud juudiriigi vaenlaseks.

Arafati abide sõnul lahutab juudi sõdureid Arafati tööruumidest vaid üks uks, läbi on lõigatud elektri- ja telefoniliinid ning palestiinlaste president koos oma kaaskonnaga on jäetud ilma toidu ning veeta.

Ram Allah’ linnas hõivasid Iisraeli sõdurid laupäeval muuhulgas raadiojaama Palestiina Hääl saatekeskuse. Kõiki 16-50-aastasi mehi kutsuti megafonide kaudu ülekuulamisele, Iisraeli armee teatel on linnas kinni võetud vähemalt 150 inimest.