Egiptus nõudis, et Palestiina nõustuks juuni keskpaigaks julgeolekualaste ümberkorraldustega, riskides vastasel juhul ilma jääda Egiptuse abist Gaza stabiliseerimisel.

“Arafat nõustus Egiptuse ettepanekutega ja ootab nüüd Iisraeli reaktsiooni. Julgeolekureformid aitavad egiptlastel meie politseijõude välja õpetada ja saata oma julgeolekueksperdid Palestiina aladele,” ütles Palestiina ametiisik.

Arafati heakskiidu pälvinud reformide ulatus pole selge. Varem on Arafat reformiettepanekud tagasi lükanud, komplitseerides jõupingutusi Iisraeli-Palestiina rahuprotsessi taaskäivitamiseks.

Egiptus on avaldanud valmisolekut aidata kaasa Palestiina julgeolekujõudude ümberkujundamisele, et täita Iisraeli Gaza sektorist lahkumise järel tekkivat vaakumit. Kairo peaeesmärk on vältida oma idapiiri äärde jääva piirkonna langemist islamiäärmuslaste konttrolli alla.

Mubarak nõudis, et Arafat juuriks välja korruptsiooni julgeolekuaparaadis, konsolideeriks enam kui kümme agentuuri kolmeks siseministeeriumile alluvaks üksuseks ning annaks peaminister Ahmed Koreile senisest suurema kontrolli julgeoleku üle.