Iisraeli ajaleht Haarez teatab, et Arafat viidi intensiivravi osakonda juba kolmapäeval ning langes neljapäeval koomasse.

Arafat toimetati eelmisel nädalal Läänekalda peakorterist Pariisi sõjaväehaiglasse. Haigla pidi tegema neljapäeva hommikul avalduse Arafati tervise kohta, kuid pressikonverents jäeti ootamatult ära.

Palestiina ametnike sõnul kaotas Arafat hooti teadvuse juba kolmapäeva õhtul ning on praeguseks langenud täielikku koomasse.

Kuigi palestiinlased väitsid veel neljapäeva hommikul, et Arafati tervis on paranemas ning ta on stabiilses seisundis, teatas Iisraeli meedia, et ta elutähtsad organid on lakanud töötamast.

Iisraeli julgeolekujõud on juba mõnda aega valmistunud „järgmiseks päevaks” ehk sündmusteks, mis võivad hakata arenema pärast Arafati surma.

On üsna tõenäoline, et kuna Arafat ei määranud endale järglast, siis puhkeb palestiinlaste hulgas võimuvõitlus ning eri grupid üritavad tõestada oma võimekust intensiivistades rünnakuid juutide vastu.

Tänaseni ei ole selge, mis haigust Arafat põeb, kuid arvatakse, et tegemist on mingi viirusega, mis ei allu ravile. Prantsuse arstid on lükanud kuulujutud vähist ümber.