Kuueliikmelise Pärsia Lahe Koostöönõukogu (GCC) liikmed plaanivad heaks kiita kava, millega asutaks muutma Läänes levivat ettekujutust araablastest ja moslemitest kui äärmuslastest ja terroristidest, märkisid delegaadid.

GCC liikmed Saudi Araaba, Kuveit, Omaan, Bahrein, Araabia Ühendemiraadid ja Katar on 11. septembri terroriaktid hukka mõistnud ning protestivad paralleelide tõmbamise vastu islami ja terrorismi vahele.

“Araabia riikide, eriti Saudi Araabia vastane kampaania on iseenesest samuti käsitatav terrorismina,” märkis Omaani välisminister Youssef bin Alawi enne tippkohtumise algust. Samas nentis ta, et araablased võiksid terrorivastases võitluses aktiivsemalt osaleda.

Maineparanduskampaaniat peaks juhtima asuma Ühendemiraatide infominister šeik Andullah bin Zaid al Nahayan, kes juhib ka Araabiamaade üht mainekamat, Abu Dhabi televisiooni.

Kava näeb muuhulgas ette inglise-, prantsuse- ja hispaaniakeelsete satelliidikanalite asutamist avaliku arvamuse kujundamiseks Ameerikas ja Euroopas.