Araabia rahandusministrid kohtusid neljapäeval Kairos, et arutada fondide loomise ja juhtimisega seotud küsimusi. Otsus fondide moodustamisest tehti 21.-22. oktoobril Kairos toimunud araabia riikide kriisitippkohtumisel.

Araabia Ühendemiraadid on lubanud toetada fonde 150 miljoni dollariga. Katar lubas 100 miljonit, Alzheeria ja Egiptus kumbki 30 miljonit, Omaan ja Jeemen kumbki 10 miljonit, Süüria seitse, Jordaania kaks ja Sudaan miljon dollarit.

Saudi Araabia pakkus juba eelmisel kuul fondidesse 250 miljonit ja Kuveit 150 miljonit dollarit.

Kohtumisel esinenud palestiinlaste liider Yasser Arafat kutsus araabia riike suunama kõik annetused nende palestiinlaste toetuseks, kes kannatavad praeguse vägivallalaine tõttu.

Arafat ütles, et Iisraeli okupatsioon palestiinlaste aladel on peatanud 365 000 palestiinlase töö ning 120 000 palestiinlast ei saa käia tööl Iisraelis. 80% palestiinlaste tehastest on praegu suletud.

Palestiina Omavalitsuse rahandusminister Mohammed Nashashibi ütles, et palestiinlased vajaksid otsekohe 245 miljonit dollarit, et elada üle Iisraeli poolt tekitatud ränk majanduskriis.

28. septembril palestiinlaste aladel alanud vägivallalaines on hukkunud üle 250 inimese.