Rünnakud Rootsi valitsusasutuste veebilehtede vastu jätkuvad. Pärast hoiatust kolmapäeval tabas rünnak mitut veebilehte kolmapäeva õhtul ja ööl vastu neljapäeva. Mõnedel veebilehtedel nägid külastajad sõnumit häkkerite võrgustikult Anonymous, kirjutab ajaleht Expressen.

Nüüd ähvardab Anonymous uuesti rünnata. Neljapäeva ennelõunal üles pandud YouTube'i videos ähvardati, et reedene rünnak tuleb kõigi aegade suurim.

„Rootsi võimud – te teate meie võimeid ja mida me tahame. Valik on teie. Sel reedel korraldame me suurima, mida on kunagi tehtud,“ öeldi Anonymouse sõnumis.

Facebooki postituses esitatakse rünnatavate valitsusasutuste loetelu. Esimest sihtmärki rünnatakse väidetavalt kell 14.30 Rootsi aja järgi ja mis see on, jääb saladuseks. Rünnak kestab Facebooki postituse teatel kaks tundi. Ülejäänud aadresse rünnatakse seejärel üksteise järel.

Rootsi riigipank, mida rünnati kolmapäeva õhtul ja mis on ka reedese rünnaku sihtmärkide nimekirjas, teatas, et mingeid erilisi ettevaatusabinõusid pole tarvitusele võetud, kuid ollakse teadlikud, mis võib juhtuda ning ollakse valmis.

Rootsi tsiviilkaitse ja valmisoleku ameti IT-julgeoleku spetsialist Anders Hansson ütles, et pole palju, mida ettevõtted ja valitsusasutused saaksid teha, et end ülekoormusrünnaku eest kaitsta.

„Kui ründajad on otsustanud, et veebileht läheb maha, siis ta ka läheb maha. Eesmärk on lühendada aega, mille jooksul veebileht maas on filtreerimise abil ja leevendada rünnaku mõjusid,“ ütles Hansson agentuurile TT.

Rünnatavate Rootsi riigiasutuste nimekiri:

gotahovratt.se - Göta ringkonnakohus

svea.se - Svea ringkonnakohus

polisen.se - politsei

socialstyrelsen.se - sotsiaalamet

myndigheterna.se

forsvarsmakten.se - kaitsejõud

antipiratbyran.se - piraatlusevastase võitluse büroo

domstol.se - kohtuadministratsioon

fra.se - kaitsejõudude raadioluure

sverige.se

sweden.se

kriminalvarden.se - vanglaamet

riksdagen.se - parlament

regeringen.se - valitsus

sweden.gov.se - valitsus

sakerhetspolisen.se - julgeolekupolitsei

säpo.se - julgeolekupolitsei

securityservice.se - turvateenistus

riksbank.se - riigipank