Megavaevatasu on mõeldud igaühele, kellel on lisainformatsiooni lennuki allatulistamise asjaolude kohta. See võib olla informatsioon isiku kohta, kes raketi välja tulistas, selleks käsu andja kohta või ka isikute või instantside kohta, kes olid seotud katsetega allatulistamisega seotud fakte varjata, vahendab De Telegraaf.

Miljonid seisavad ühel Šveitsi pangaarvel ning neid haldavad majandusalase detektiivibüroo Wifka eradetektiivid. Raha omaniku identiteet on suurima võimaliku saladuskatte all. Ka Wifkas ei teata, kellega on tegu. Büroo on suhelnud vaid vaheisikutega, kellest üks rääkis Šveitsi aktsendiga.

Wifka tagab ka vihjeandjatele täieliku anonüümsuse. Informaatoritele pakutakse isegi uut identiteeti. Asjasthuvitatutele antakse nõu võtta ühendust advokaadi kaudu ning mittevajalikke detaile telefoni või e-posti teel mitte paljastada. Raha makstakse välja Zürichis või mõnes teises neutraalses kohas vastavalt soovile.

30 miljonit dollarit on üks suuremaid vaevatasusid, mida sellise vihje eest kunagi pakutud on. Osama bin Ladeni pea eest pakuti näiteks kohe peale 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid „ainult“ 25 miljonit dollarit. Hiljem kahekordistas USA kongress selle summa.