Welby ütles oma esimese jõulupüha jumalateenistusel, et islamistlik äärmusorganisatsioon on „tänapäeva Herodes“, viidates Jeesuse sünni ajal võimul olnud Juudamaa kuningale, edastab uudisteagentuur PA.

Peapiiskop hoiatas Canterbury katedraalis toimunud jumalateenistusel, et Islamiriik „sütitab viha, vägivalda, vihkamist ja rõhumist“. Welby märkis, et ta on veendunud, et elame lõpuaegadel.

„Nad vihkavad erinemist, olgu selleks moslemid, kes mõtlevad teisiti, jeziidid või kristlased, ja nende pärast ähvardab kristlust eliminatsioon kohas, kust see alguse sai,“ tõdes anglikaani kiriku pea.

Ta lisas: „Kõigile neile, kes on Heroodese või Islamiriigi, tänapäeva Heroodese, türannia ja jõhkruse tõttu jäänud inimliku kohtlemiseta, tuleb Jumala kohtuotsus hea uudisena, sest see lubab õiglust.“

Welby sõnumit jagas ka pearabi Ephraim Mirvis, kes kutsus üles religioone usuvabaduse pihta käivate rünnakute vastu ühinema.

Mirvis ründas ka „agressiivset sekularismi, mis ähvardab taandada spirituaalsuse ja pühaduse meie ühiskonnas,“ ja „häbiväärset nuhtluslikku vihkamist ja rõhumist, mis jääb meie ajal suurimaks globaalseks väljakutseks“.

„On teatatud, et kristlasi kiusatakse taga enam kui 100 riigis, rohkem kui ühtegi teise religiooni esindajaid. Usukogukondadel kõikjal maailmas on kohustus seista üheskoos diskrimineerimise ja usuvabaduse pihta käivate rünnakute vastu.“