Nii Merkel kui Ansip rõhutasid pressikonverentsil kahe riigi vahelisi suhteid ja kantsler rääkis, et Eesti ja Saksamaa vahel on tugevad sõprussidemed ja väga head suhted, öeldakse pressikonverentsi kokkuvõttes liidukantsleri kodulehel.

Merkeli sõnul on Eestil ja Saksamaal hoolimata suuruse erinevusest palju ühist. Kantsler rõhutas, et kuna mõlemad riigid on Euroopa Liidu, NATO ja ka Läänemeremaade nõukogu liikmed, siis on meil ühesuguseid huve.

Fookuses on infrastruktuuride arendamine idapoolsetes naaberriikides. See puudutab eelkõige maantee- ja raudtee ehitamist ja elektrivõrkude laiendamist. „Nii liigume ühtse Euroopa turu suunas,“ rääkis Merkel.

Kantslerile avaldas muljet Eesti madal riigivõlg. Merkeli hinnangul võib me reforme vaid imetleda. Ühise joonena rõhutati veel, et mõlemad riigid töötavad euroala stabiliseerimise nimel.

Ansip tunnustas omalt poolt Saksamaa rolli Euroopas ja ütles, et Merkel on hea liider tervele Euroopa Liidule. Mõlemad juhid rõhutasid võla vähendamise olulisust teatud Euroopa Liidu liikmesriikides ja eurotsoonis.