"Kõigi viie - Boriss Nemtsovi, Ilja Jašini, Konstantin Kosjakini, Eduard Limonovi ja Kirill Manulini - kohta saab kasutada mõistet "süümevang"," ütles Amnesty Internationali Vene-osakonna juht Sergei Nikitin laupäeval Interfaxile, vahendab BNS.

Amnesty Internationali laupäevases avalduses väljendatakse muret selle üle, et "Venemaa võimud piiravad järjest enam kogunemiste vabadust ning rahumeelsetele meeleavaldajatele määratakse järjest karmimaid karistusi, meeleavalduste korraldajaid kiusatakse taga ja hirmutatakse, sealhulgas korrakaitsejõudude töötajate ja valitsust toetavate organisatsioonide poolt".

"Venemaa võimud ei täida kohustust kaitsta kogunemiste vabadust, mille järjekordseks kinnituseks kujunes 31. detsembris Moskvas Triumfalnaja väljakul toimunud miiting ja sellele järgnenud sündmused," on öeldud avalduses.

"31. oktoobri miiting oli Moskva võimudega kooskõlastatud ja möödus rahulikult. Kuid juba 31. detsembril lõppes demonstratsioon taas kümnete inimeste vahistamisega. Analoogsel miitingul Peterburis ja mujal Venemaal võeti samuti kinni kümneid inimesi," nendib Amnesty International.