Ametnikud: surmava kolibakteripuhangu võisid põhjustada Saksa oavõrsed

 (22)
Ametnikud: surmava kolibakteripuhangu võisid põhjustada Saksa oavõrsed
AFP/Scanpix

Juba kahekümne kahe inimese elu nõudnud kolibakteripuhangu tõenäoliseks põhjustajaks on Saksamaal kasvatatud oavõrsed, teatasid tervishoiuametnikud pühapäeval.

Alam-Saksi liidumaa põllumajandusministeerium hoiatas pühapäeval inimesi, et nad hoiduksid söömast oavõrseid, mida sageli kasutatakse salatites, ütles ministeeriumi esindaja Gert Hahne BNSi teatel AP-le.

"Oavõrsed on tuvastatud tootena, mis tõenäoliselt puhangu põhjustas," ütles Hahne. "Paljud restoranid, mis kannatasid E. coli puhangu käes, olid need, kuhu võrseid tarniti."

Hahne ütles, et oavõrsed kasvatati Põhja-Saksamaal Alam-Saksi liidumaal ühes farmis. Ta ei täpsustanud öeldut, kuid pühapäeva õhtul korraldatakse pressikonverents.

Kuigi ametliku testi tulemused ei ole veel kindlalt näidanud, et Alam-Saksi liidumaal kasvatatud oavõrsed on nakkuse põhjustajad, viitavad kõik märgid sellele, et see nii on, ütles Hahne.

Ministeeriumi esindaja sõnul ei soovita tervishoiuametnikud endiselt süüa ka tomateid, kurke ja aedsalatit.