Ametnikud: surmava kolibakteripuhangu võisid põhjustada Saksa oavõrsed
Alam-Saksi liidumaa põllumajandusministeerium hoiatas pühapäeval inimesi, et nad hoiduksid söömast oavõrseid, mida sageli kasutatakse salatites, ütles ministeeriumi esindaja Gert Hahne BNSi teatel AP-le.
"Oavõrsed on tuvastatud tootena, mis tõenäoliselt puhangu põhjustas," ütles Hahne. "Paljud restoranid, mis kannatasid E. coli puhangu käes, olid need, kuhu võrseid tarniti."
Hahne ütles, et oavõrsed kasvatati Põhja-Saksamaal Alam-Saksi liidumaal ühes farmis. Ta ei täpsustanud öeldut, kuid pühapäeva õhtul korraldatakse pressikonverents.
Kuigi ametliku testi tulemused ei ole veel kindlalt näidanud, et Alam-Saksi liidumaal kasvatatud oavõrsed on nakkuse põhjustajad, viitavad kõik märgid sellele, et see nii on, ütles Hahne.
Ministeeriumi esindaja sõnul ei soovita tervishoiuametnikud endiselt süüa ka tomateid, kurke ja aedsalatit.