Lõppenud aasta sügisel läks Jeana Mae Bryant sotsiaalkindlustusameti kohalikku büroosse, et endale reuma tõttu invaliidsust taotleda. Seal aga selgus, et ta polegi enam elus — dokumentides oli mustvalgelt kirjas “surnud”, vahendab ketv.com.

“Ma suutsin ainult neljatähelist väljendit kasutada. Ma ei suutnud seda uskuda,” meenutas naine.

Bryant kahtlustas, et segadus on tekkinud seoses tema tütre südemahaigusest põhjustatud surmaga möödunud aasta aprillis. Pärast tütre surma sai naisest ka oma tütrepoja seaduslik hooldaja.

Paraku tekkis probleeme hoopis juurde. Nimelt peatas Medicaid ka lapselapse toetusrahade ülekanded, sest sotsiaalkindlustusamet oli neid juba usinalt teavitanud, et lisaks emale on ka poisi vanaema surnud.

Kui vihane vanaema juba neljandat korda sotsiaalkindlustusametisse oma elujõulisust demonstreerima läks, tulid kaasa ka KETV ajakirjanikud koos telekaameraga.

Juhtkonna liikmed oli hetkel kõik koosolekul, kuid asejuhataja võttis siiski naise dokumendid välja. Nendest selgus, et nüüd oli naise surm “endiselt menetluses” (inglise keeles still pending).

“Me töötame selle kallal, et teie surmateade kõikidest andmebaasidest kustutatud saaks,” selgitas ametnik.

Lõpuks sai naine ka asutuse juhtkonnalt kirja, milles vabandati inimliku eksituse pärast, mis oli “vale ja kohutav”, ning lubati asjaga tegeleda. Paraku ei selgunud kirjast, kuidas täpselt ja mis asjaoludel ikkagi Bryant surnuks kuulutati.

Varsti pärast televisiooniga koos tehtud külaskäiku probleem lahendati — Bryanti “reinkarnatsioon” on nüüd ametlikult kinnitatud.