Enne seda käis esileedi uusi riideid ostmas ja need ei olnud nagu ka varasematel aastatel odavkettide massitoodang. Michelle'i nähti Oahu saarel üle 2000 dollari maksvas suvekleidis ja ligi 1000 dollarit maksvas seelikus, vahendab Iltalehti.

Esileedi raharaiskamine on Obama nõunikud kukalt kratsima pannud. Detsembri alguses tuli Valgest Majast presidendile karm käsk: Michelle'i pillamisele tuleb piir panna.

„Obama andis naisele käsu lõpetada maksumaksjate raha raiskamine, aga jutt tuli kurtidele kõrvadele,“ ütles Valge Maja allikas ajalehele National Enquirer.

Kärsitu Michelle lendas Havaile isegi mõni päev varem kui mees, sest ei jõudnud oodata, kuni president võlaläbirääkimised lõpetab. Puhkusesaarel nähti Michelle'i sõpradega luksusrestoranis einestamas.

Samal ajal nähti Obamat kinke ostmas odavpoeketis Best Buy ja koos koeraga PetSmartis.

Michelle'i raiskamine hirmutab majanduskriisis vaevlevaid ameeriklasi. Kui Obama 2008. aastal presidendiks valiti, tulid naise riided peamiselt Targeti supermarketist või H&M-ist. Nüüd kannab Michelle aga tuhandeid dollareid maksvaid disainrõivaid ja teemantehteid.

Valge Maja hinnangul on suurim patt aga kallid puhkused, millele Obamad kulutasid eelmisel aastal hinnanguliselt üle 10 miljoni dollari (7,7 miljoni euro).

„Puhkused on alati Michelle'i ideed. Michelle isegi ei jõua nii paljudele puhkustele kui tahaks. Ta nõuab alati viietärnihotelle luksusmassaažide ja hirmkallite õhtusöökidega,“ öeldi Valgest Majast. „Kohutav asi. Michelle kasutab oma eelisseisundit ära, samal ajal kui enamikul ameeriklastest ei ole raha isegi nädala või kahe pikkuseks puhkuseks.“