Uudise lükkasid ümber Pakistani eriteenistused, teatab infoagentuur Reuters. Tabatud mees on samuti ameeriklane ja al-Qaida teenistuses, kuid kannab nime Abu Yahya, mida ka Gadahn varem kasutas. Just see tekitaski segaduse.

Algselt teatati, et tabatud on 31-aastane Adam Yahiye Gadahn (sündinud Pearlmanina), kes on USA kodanik ja vanaisa poolt juut. Ta võttis teismelisena Californias elades vastu islamiusu ja sõitis 1998. aastal Pakistani elama.

Suurbritannia ringhäälingu BBC Newsi teatel läbis endale Ameeriklane Azzami (Azzām al-Amrīki) hüüdnime võtnud mees 2004. aastal al-Qaida treeninglaagris baastreeningu, mille järel ta sai üheks terrorirühmituse „pressiesindajatest".

Viimane temapoolne videopöördumine ilmus vahetult enne vahistamist 7. märtsil, milles Gadahn kutsus USAs elavaid moslemeid üles kaaskodanike vastasele vägivallale. Propagandist tõi näiteks Nidal Malik Hasani, kes avas 5. novembril 50 000 sõduriga Fort Hoodi sõjaväebaasis tule ning tappis 13 ja haavas üle 30 inimese.   

2006. aastal süüdistati Gadahni riigireetmises, mis on esmakordne juhus peale poolt sajandit. USA eriteenistused on lisanud mehe kõige enam tagaotsitavamate terroristide nimistusse ja on lubanud tema tabamiseni kaasaaitava info eest miljon dollarit.