Pew uurimiskeskuse arvamusküsitlus näitab, et “ameeriklased pööravad Iraagile märgatavalt vähem tähelepanu kui kahel eelneval kuul”.

Samas arvab 57 protsenti vastanuist, et USA vägedel läheb jätkuvale vägivallale ja vanglaskandaalile vaatamata Iraagis hästi, mais oli sama meelt 46 protsenti.

Vaid 39 protsenti 3.-13. juunil küsitletud 1.806 ameeriklasest tunnistas, et hoiab end Iraagi sündmustega kursis. Veel aprillis oli huvitujate hulk 15 protsendipunkti võrra suurem.

Küsitlus näitab ka, et president George W. Bush on parandanud viimase kuuga oma poliitilist positsiooni üldsuse silmis, tema reiting on tõusnud 44 protsendilt 48-ni. Edu on tulnud eeskätt seoses ekspresident Roland Reagani surmaga 5. juunil.

“Enne seda,” ütles Pew, “oli Bushi reiting sama mis mais, 44 protsenti. Aga ülejäänud küsitlusperioodi jooksul tõusis reiting peaaegu 50 protsendini.”

Bush parandas väljavaateid novembris peetavaid presidendivalimisi arvestades, kus nad on nüüd demokraatide kandidaadi John Kerryga üsna tasavägises seisus.

Praegu on Bush kahevõitluses Kerryga ees 48-46, kuu aja eest juhtis Kerry 50-45. Kui juurde arvata ka sõltumatu kandidaat Ralph Nader on tulemus 46-42 Bushi kasuks.