“Algul oli kümmekond kandidaati, kes on huvitatud lennust Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS). Lähemal ajal selguvad sobivaimad kandidaadid,” teatas kolmapäeval USA poolega peetavatele kõnelustele lähedal seisev allikas.

Tema sõnul avaldatakse kandidaatide nimed ametlikult alles pärast kõigi lepingudetailide paikapanekut. Seejuures ei välistanud infoallikas, et see võib juhtuda juba septembris.

“Kui kandidaadid on selgunud, saabuvad nad Venemaale terviseuuringutele, misjärel alustavad Tähelinnas kosmonautide koolituskeskuses treeninguid,” lisas infoallikas.

Turisti ettevalmistamiseks kosmoselennuks võib kokku kuluda ligi pool aastat.

Vene Kosmoseagentuur, korporatsioon Energija ja Space Adventures sõlmisid juunis lepingu, mille kohaselt Venemaa reserveerib kosmoselaeva Sojuz pardal kaks kohta turistidele.

Turistide kosmoseretked toimuvad aastatel 2004-2005.

Turismilennud ISS-le peatati pärast tänavu veebruaris toimunud USA süstiku Columbia katastroofi. Nüüd on Vene Kosmoseagentuur sunnitud ISS-le meeskondi toimetama ilma Ameerika partnerite abita ning vajab hädasti raha, mida annaks kosmoseturism. Amatööri kosmoselend maksab umbkaudu 20 miljonit dollarit.