Opositsioonis olev demokraatlik partei loodab vähemalt kongressi alamkojas esindajatekojas kukutada vabariikliku partei võimu, teatab Fox News.

President George W. Bush pidas esmaspäeval viimaseid kampaaniaüritusi, kutsudes inimesi üles hääletama vabariiklaste poolt ning hoiatades, et demokraadid tõstavad makse ega ole pühendunud võidu saavutamisele sõjas terrorismiga.

„Demokraatide filosoofia on selline: kui ta hingab, maksustada, kui ta lõpetab hingamise, otsida üles tema lapsed ja maksustada neid,“ kuulutas Bush.

Praegu on vabariiklased enamuses nii esindajatekojas kui kongressi ülemkojas senatis, vabariiklaste käes on ka üle poolte osariikide kubernerikohad. Alates kevadest on ennustatud demokraatidele valimisedu, kuid viimastel nädalatel on see kahanema hakanud. Vaatlejate sõnul sõltub valimistulemus peamiselt valimisaktiivsusest ja sellest, kuidas hääletab see suur osa elektoraadist, kes viimase minutini oma eelistust polnud otsustanud.

Esindajatekojas võitmiseks peavad demokraadid vabariiklastestelt üle lööma vähemalt 15 valimisringkonda, senatis võitma juurde aga vähemalt kuus kohta.