Äärmusrühmitus al-Shabab teatas suhtlusvõrgustikus Twitter, et võitlejate käes on endistviisi pantvange, vahendavad AFP ja BNS.

Allikate sõnul on relvastatud äärmuslased ühel hoone ülemistest korrustest ümber piiratud. Kaubanduskeskusest kostis tulistamist.

Kenya siseministeerium teatas kesköö paiku, et kaubanduskeskus on pärast 60 tundi kestnud vastasseisu hoone laupäeval hõivanud islamistidega sõjaväe kontrolli all.

Terrorirünnakus on Kenya Punase Risti esmaspäeval täpsustatud andmetel hukkunud 62 inimest, haavatuid on ligi 200 ja kadunud üle 60 inimese.

Vastutuse rünnaku eest on võtnud Somaalia islamirühmitus al-Shabab, kes on nimetanud seda kättemaksuks Kenya sekkumise eest naaberriigis Somaalias sealse valitsuse toetuseks.

Al-Shababi 10-15 võitlejat tungisid neljakorruselisse kaubanduskeskusesse laupäeval, kasutades granaate ja avades inimeste pihta tule.

Hukkunute seas on Briti, Prantsuse, Kanada, Hiina, India, Lõuna-Korea, Lõuna-Aafrika Vabariigi, Hollandi, USA, Austraalia, Uus-Meremaa ja Ghana kodanikke. Teiste seas kaotas elu Ghana luuletaja ja riigitegelane Kofi Awonoor, kes oli aastatel 1990-1994 Ghana suursaadik ÜRO-s.