Keskööks oli Aserbaidžaani keskvalimiskomisjonil läbitöötanud 70 protsenti valimissedelitest, mille järgi oli Ilham Alijev (ka İlham Əliyev) kogunud 89,04 protsendi valijate toetuse ning kindlustanud oma tagasivalimise, teatab infoagentuur RIA Novosti.

Infoagentuuri Interfax teatel osales 4,8st miljonist Aserbaidžaani valimisõiguslikust kodanikust valimistel 68,5 protsenti.

See on kõrge näitaja kui arvestada fakti, et suuremad opositsiooniparteid ja nende toetajad boikoteerisid ulatuslike võltsimiste ja meediapiirangute tõttu neid valimisi. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) saatis 480 ja Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (PACE ka ENPA) 30 vaatlejat eilseid valimisi jälgima.

Keegi kuuest president Alijevi vastu kandideerinud väikeparteide esindajast ei suutnud riigipeale arvestavat konkurentsi pakkuda ning tunnistasid juba oma kaotust. Nende kogutud hääled jäid 0,62 ja 2,78 protsendi vahemikku. Edukaim neist oli erakonna Lootus (Ümid) esimees Igbal Agazade (İqbal Ağazadə).

Keskvalimiskomisjoni esimehe Mazair Anahovi sõnul toimusid valimised suure aktiivsuse ja vaimustuse tähe all. „Hääletamise käigus tõsiseid rikkumisi ei toimunud,“ rõhutas Anahov.

Lõplikud ametlikud valimistulemused kinnitatakse 14 päeva jooksul.