Kui loetud oli 70 protsenti häältest, oli SYRIZA saanud 35,43 protsenti häältest, mis annaks parlamendis 144 kohta. Järgnes Uus Demokraatia 28,29 protsendiga, vaatamata sellele, et arvamusküsitlused olid näidanud, et konservatiivid võivad SYRIZA-t ka edestada, vahendab Kathimerini.

Kolmandal kohal oli neonatslik erakond Kuldne Koidik veidi üle seitsme protsendiga ning järgnesid PASOK (6,38 protsenti), kommunistlik partei (5,47 protsenti), Potami (neli protsenti), Sõltumatud Kreeklased (3,65 protsenti) ja tsentristide liit (3,38 protsenti).

Augustis SYRIZA-st lahku löönud liikmete moodustatud Rahva Ühtsus ilmselt parlamenti ei pääse, sest kogus vaid 2,84 protsenti häältest.

SYRIZA ja Sõltumatute Kreeklaste koalitsioon peaks saama parlamendis 154 kohta 300-st.

Tsipras ütles Ateenas suurele rahvahulgale kõneldes, et tunneb end süüdistustest vabastatuna, sest kreeklased on andnud talle mandaadi võitluse jätkamiseks riigi sees ja väljaspool seda.

„See võit kuulub rahvale ja neile, kes unistavad paremast homsest, mille me saavutame raske töö abil,“ ütles Tsipras. „Me jätkame koos Panos Kammenosega aususe lipu all.“

Uue Demokraatia juht Evangelos Meimarakis tunnistas kaotust juba siis, kui loetud oli 20 protsenti häältest ja SYRIZA edumaa oli seitse protsenti.