Briti telekanal ITV avaldas esmaspäeval video, milles tüdruku vanemad rääkisid, et ta läks Aleppo idaosas kodust välja vett tooma. Teel märkas Eman maas hõbedavärvilist metallkuuli, mida pidas palliks, ja võttis selle kätte.

Läikiv ese ei olnud mänguasi, vaid Süüria valitsuse või Vene lennukite alla visatud kobarpommi osa, mis plahvatas. Raskelt vigastada saanud Eman suri teisipäeval varsti pärast video ülesvõtmist, olles elanud kogu oma üürikese elu Süüria verise kodusõja keskel.

Ka tüdruku päästmist üritanud haigla M10 sai esmaspäeval nädala jooksul juba kolmanda tabamuse. Telekanali CNN teatel muutis Vene punkreid purustavate pommidega läbi viidud rünnak haigla kasutuskõlbmatuks ja tappis seitse inimest.

Aleppos tegutseva organisatsiooni Syrian American Medical Society teatel on piiramisrõngas olevas Ida-Aleppos selle haigla hävimise järel alles veel viis kliinikut kuni 300 000 elaniku kohta, kelle hulgas on teadete kohaselt üle 85 000 lapse. Arste teatakse olevat alles jäänud veel 29.

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) teatel sai Aleppo õhurünnakutes septembri viimase nädala jooksul haavata umbes 840 inimest, kellest kolmandik olid lapsed. Samal ajavahemikul suri 96 last. Paljud haavatud surid ravimite ja muu meditsiinivarustuse puudumise tõttu.

Lisaks ravimitele on Aleppos puudus ka kõigest muust. Ka toit on lõppemas ja linna veevarustus rivist väljas.